O projektu

Magazín Žirovničák vznikl především z potřeby vytvoření prostoru, kde se bude nacházet vizuálně (či jinak obsahově) zajímavý materiál týkající se našeho města Žirovnice a také jeho okolí. Toto místo by mělo být všem přístupné i bez nutnosti registrace na různé sociální sítě. Obsah zde by měl být (pokud možno) exkluzivní.

Předchozí verze vznikla původně na české platformě Pickey.cz, která ale slouží spíše pro placený přístup k exkluzivnímu obsahu a také je nutná registrace, což mnoho zájemců o obsah neakceptovalo.

Web Žirovničák.cz také navazuje a je doplňován on-line diskuzní stránkou na Facebooku – „Žirovnice .. a okolí„, kde je více balastu, ale také fajn možnost diskuze. Další napojení na sociální sítě je profil na Instagramu, kde budeme většinou pouze upozorňovat na nové příspěvky, či výjimečně přidávat nějaké foto ze „zákulisí“ tvorby magazínu. Dále najdete projekt i na YouTube.

K jednotlivým příspěvkům budou ještě postupně přibývat např. texty, různé upřesňující údaje atd., proto doporučuji se na jednotlivé příspěvky občas vrátit.

Zakladatelem a zároveň jediným současným autorem příspěvků je Miroslav Pokorný. Aktuálně s magazínem spolupracuje Jaroslav Ledvinka.